RED One Videocamera

Tijhuis Audiovisuele Producties werkt ook met RED-camera.

Red One is een professionele digitale videocamera gemaakt door Red Digital Cinema Camera Company. Deze camera kan opnames maken met een zeer hoge resolutie door gebruik te maken van een sensor met het formaat van 35mm-filmcamera. De prijs is verhoudingsgewijs laag voor de geboden kwaliteit. Daarom staat dit camerasysteem sinds 2007 erg in de belangstelling bij de filmindustrie. De Red Camera is bedoeld voor iedereen die zich op professioneel niveau bezighoudt met camerawerk voor reportages, documentaires, (bedrijfs)films, commercials, videoclips etc. Deze is dus niet alleen geschikt voor DOP’s, maar juist ook voor producenten, regisseurs of camjo’s die meer willen werken op de RED. Enige ervaring met camerawerk is noodzakelijk.

Over RED

Het idee achter het RED-camerasysteem is simpel. Een digitale camera met dezelfde kwaliteit als 35mm film en het gemak van alleen maar digitaal.

Red monitoring/ LCD op de camera

Het plaatje van de Red ziet er gelijk goed uit op de monitor, een mooie zachte look. De kleine monitor op de Red is zeer bruikbaar en goed als referentie, beter dan de viewfinder. De RED One camera van Red Cinema Digital beschikt over de 12MP Mysterium Super 35mm sensor waarmee tot 60fps native raw opnamen kunnen worden gemaakt met een beeldbreedte van 4K. Waar veel professionals vanwege de beeldkwaliteit de voorkeur gaven aan schieten op film, doet nu de RED One zijn intrede als waardig digitaal alternatief.

"Met de RED One kunnen we in een korte tijd nog meer video’s maken, zelfs in de helft van de normale productietijd. De camera is bovendien goedkoper in aanschaf. De kwaliteit is net zo goed als 35mm. Daarnaast kan met deze camera ongecomprimeerd, ‘raw’, vijf keer zoveel informatie opgenomen worden als met andere High Definition camera’s.”

 

* Foto: Non-dropframe at en.wikipedia